Stevia rebaudiana
Suiker- of honingblad
Stevia ‘zoet’ alles wat u met gebruikelijke tafelsuiker
ook zou zoeten. Echter Stevia bevat nauwelijks calorieën en
is tevens geschikt voor diabetici. Het is een heerlijke natuurlijke zoetstof en vele malen gezonder dan geraffineerde tafelsuiker.
Honingblad past goed in de volgende gerechten:
Koffie, thee, patisserie, frisdrank, fruitdrank, yoghurt,
confituren, sorbets en in combinatie met vers fruit.
Verzorging: Stevia staat graag warm en een beetje vochtig. Voor de vorst de plant naar binnen halen. Regelmatig voeden tijdens het groeiseizoen, bijvoorkeur met een organische meststof.
Gebruik: feitelijk alleen het blad is zoet, de stengel is niet zoet. Dit is goed om u te realiseren als u een bereiding gaat maken. De stengel meeoogsten betekent dus concreet dat uw oogst minder geconcentreerd wordt qua zoetstof gehalte. Eventueel kunt u de bloemknop en de bloem ook culinair toepassen.